Home » D:News » Contribuţii majore pentru turismul şi imaginea României în urma organizării festivalurilor UNTOLD şi NEVERSEA

Contribuţii majore pentru turismul şi imaginea României în urma organizării festivalurilor UNTOLD şi NEVERSEA

Contribuţii majore pentru turismul şi imaginea României în urma organizării festivalurilor UNTOLD şi NEVERSEA
Publicat: 07.07.2017
Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT) din România, Corina Martin, consideră că festivalurile de muzică UNTOLD şi NEVERSEA plasează România pe harta internaţională de top a evenimentelor de acest gen şi aduc contribuţii majore pentru turismul românesc.
„La UNTOLD 2016, organizatorii au înregistrat un trafic de peste 300.000 de participanţi în patru zile, iar pentru ediţia 2017 se aşteaptă un trafic de peste 320.000 de participanţi. Pentru oraşul Cluj, promovarea, încasările şi dezvoltarea au reprezentat beneficii incredibil de mari, ce nu ar fi fost câştigate altfel, chiar şi prin multe evenimente locale la un loc”, a precizat Corina Martin, miercuri, într-o declaraţie de presă.
 
Preşedintele FAPT consideră că şi pentru Constanţa, prima ediţie a NEVERSEA va aduce peste 150.000 de persoane, între aceştia anunţându-şi participarea şi mulţi turişti străini, preţurile reduse pentru biletele fiind „un plus pentru România”, notează Mediafax.
 
„Este unicul festival muzical din Europa ce se derulează pe o plajă! În plus, tarifele de acces sunt incomparabil mai mici în România, comparativ cu cele pe care se plătesc la festivaluri din Belgia, Anglia sau Olanda, ceea ce reprezintă un beneficiu major, ce trebuie valorificat în interesul promovării turistice a României”, a spus preşedintele FAPT.
 
În opinia acesteia, un alt beneficiu este acela că în România acest gen de festivaluri se derulează şi pe timpul nopţii, „ceea ce încă pare sa fie unic în Europa”, iar în numai câteva zile, Constanţa va urca direct în top destinaţii europene de profil.
 
„La fel ca şi activitatea cluburilor de noapte din Mamaia sau în general din România, cluburi în care distracţia continuă până în zori. (…) România, guvernul şi autorităţile locale, trebuie să susţină şi să încurajeze organizarea şi dezvoltarea acestui gen de evenimente, pe care câţiva investitori privaţi s-au încumetat să le organizeze şi susţină şi care transformă peste noapte imaginea şi certificatul unor oraşe, ce devin astfel capitale europene/internaţionale ale muzicii şi spectacolului”, a mai precizat Corina Martin.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase